
Temizliğin ve hijyenin en önemli olduğu sektörlerin başında yeme içme; Lokanta ve Restoranlar gelmektedir.
Temizlik planlamasının yanı sıra kullanılan ürünler de gıda güvenliğine uyumlu olmalıdır. Öte yandan Restaurantların temizliği müşteri deneyimi ve memnuniyeti açısından yemekler kadar önemli yer tutmaktadır. Bu nedenlerle restaurantların birincil öncelikleri arasında temizlik yer alır.
Restoranlar temizlik ihtiyaçlarını çoğunlukla deneyimli temizlik şirketleri ile çözümlemektedir.
Restoran Temizliğinde Planlama
- Planlama da birinci öncelik zamandır. Müşterilerin olmadığı zamana göre temizlik planlanır. Bu zamanda restoranın temizliği bitecek şekilde temizlik çalışanı sayısı belirlenir.
- Bu planlama her restorana ya da lokantaya göre değişmektedir.
- Mutfak, restoranın kalbidir ve en yüksek hijyen standartlarına sahip olmalıdır bu nedenl hijyenik temizliği sağlanmalıdır.
- Tezgahlar, ekipmanlar masalar ve zeminler düzenli olarak temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir.
- Tuvaletler saat başı temizlenmeli sarf malzemelerinin tüketim takibi yapılmalıdır.
- Gıda depolama alanları temiz ve düzenli tutulmalıdır.
- Camlar günlük ya da haftalık temilenmelidir.
- Aylık mutfak ekipmanlarının temizliği yapılmalıdır.
- Temizlikçilerin ve restoran çalışanlarının kılık kıyafeti ve kişisel hijyeni yerinde olmalıdır.
Profesyonel Yardım: Büyük ve yoğun restoranların, profesyonel temizlik şirketlerinden yardım alınması daha yerinde olacaktır.
Eğitim: Restoran çalışanlarına düzenli olarak hijyen ve temizlik eğitimi verilmeli profesyonel temizlik şirketlerinden destek alınabilir. Sil Süpür Temizlik, yerinde hizmet eğitimi konusunda da destek vermektedir.
Restoran temizliği, sadece bir zorunluluk değil, aynı zamanda müşterilerinize ve çalışanlarınıza verdiğiniz değerin bir göstergesidir. Temiz ve hijyenik bir ortam, restoranınızın başarısını artırır ve müşteri sadakati oluşturur.